Fogelsta

Fogelsta

Alltid steget före när det gäller att släpa efter

Berättelsen om Fogelsta börjar 1934 i det lilla stationssamhället Fågelsta i Östergötland. Här startade bröderna Fransson en liten firma som tillverkade vagnar och kärror. Snart visade det sig att intresset för deras vagnar var stort, och undan för undan hittade man nya transportproblem att lösa. De mångsidiga släpvagnarna blev med tiden rikskända.

Fogelsta är Sveriges största släpvagnsmärke och en del av Brenderup Group, som i sin tur är Sveriges största släpvagnstillverkare. Och storleken har faktiskt betydelse. Den garanterar en hög kvalitet, trygg service och tillgång till reservdelar. Det kan ju vara skönt att veta innan man drar iväg.
 

Sortera efter:
Visa:
Visa: Lista Sida vid sida
 • Fogelsta 1000 serien
  Liten och smidig fritidsvagn för t.ex. trädgårdsavfall, grovsopor och semesterutrustning. Fungerar även perfekt som vagn efter din trädgårdsmaskin, åkgräsklippare eller fyrhjuling. Kan enkelt förvaras uppställd mot vägg eller staket. Vagnen på bilden kan vara extrautrustad. 1000-serien finns i tre olika modeller ; 1150SU 500 1205SU 600 1205XLU 750  Klicka på specifikationer för att se lastvikt, totalvikt, flakmått etc !   Exempel på valbara tillbehör; Trailer Top svart 45 cm höjd Löv..
  Ring för pris!
 • Fogelsta FS Serien
  Fogelsta FS1425 är en av Sveriges mest sålda släpvagnar genom alla tider. Modellen är utrustad med tipp som standard. Den finns i flera olika versioner, både som bromsad 750 kg (den lastar då 535kg) och som obromsad 500kg , 650kg och storsäljaren 750kg. Tack vare sitt lite bredare flak jämfört med tidigare storsäljare klarar den av de flesta åkergräsklippare och ATV. Flera populära och smarta tillbehör finns att köpa till såsom: - Glasfiberhuv - Nätgrind - Kapell till nätgrind - Aluminumdurk - Avbärare - Karto..
  10 490kr 11 990kr
 • Fogelsta 2000 Serien
  Lättlastade och hållbara vagnar för fritidsanvändaren, med bra lastvolym, lämsidor och låg lasthöjd. Måtten är anpassade för byggskivor. Hög flexibilitet tack vare Fogelstas breda tillbehörssortiment . Finns i utförande 750/1000/1000 kilos totalvikt.   Släp som ingår i serien: 2260S 750U tipp 2260SB 1000 tipp 2260S 1000 tipp     ..
  Ring för pris!
 • Fogelsta L-serien
  Fogelstas L-serie är stabila allroundvagnar för proffs med utmärkt lastkapacitet och goda köregenskaper. Flaket är anpassat för flakskivemått och har fällbara lämmar både fram och bak. Vagnen är svetsad och helgalvaniserad. Den finns i fem olika modeller; LO650U , LO750U, LO750, LO751, L1000 och L1250. U-modellerna är obromsade och är ett bra alternativ för den som vill köra problemfritt med obromsat men samtidigt ha en extraförstärkt vagn som dessa är. På tre bilder nedan ser man specialmodellen L751 som har belysningskontakt med sp..
  Ring för pris!
 • Fogelsta LM-serien
  Robusta och flexibla vagnar för byggmaterial och trädgårdsarbete. Jämfört med L-serien är flakytan och kapaciteten större. Flera valmöjligheter vad gäller höjden på sidolämmarna. Förberedd för proffstipp. Finns även i obromsat utförande. Vagnen på bilden kan vara extrautrustad. Svetsat och bultat chassie ger stabilitet och styrka. LM-serien finns i sex olika versioner. LM 650U och LM 750U som är en obromsade extraförstärkta vagnar som håller för tuffa tag. De bromsade modellerna får ju lasta mer tack vare sin högre totalvikt och större d..
  Ring för pris!
 • Fogelsta D-serien
  Professionella släpvagnar för anläggnings- eller byggarbete, med låg tyngdpunkt för högre säkerhet och stabila köregenskaper. D-serien är ett pålitligt val vid transport av småmaskiner och smidig vid lastning och lossning. Kan utrustas med tipp. Vagnen på bilden kan vara extrautrustad. (Se 1500 Boggieversion på extrabild). ..
  Ring för pris!
 • Fogelsta RT-Serien
  Extra robusta släpvagnar med bred flakyta och höga lämsidor (38cm) för större lass! Perfekta för småmaskiner och vid anläggningsarbete. Enkel hantering vid lastning och lossning. Låg tyngdpunkt för bättre köregenskaper. RT 1250 har tipp som standard medans RT0750 & RT1000 är förberedda för tipp. Följande modeller ingår i serien: RT0750 RT1000 RT1250 RT1500B RT2000B ..
  Ring för pris!
 • Fogelsta 4260-serien
  Högbyggda vagnar för entreprenörer, med hjulen monterade under flaket för optimal flakyta. Alla sidor är fällbara och vagnarna fungerar därför utmärkt som arbetsbord eller vid trucklastning. Det underlättar även vid lastning och lossning. Vagnen på bilden kan vara extrautrustad. Möjliga tillbehör att köpa till är bl.a. kartonglock, lövhäck och kapell med ställning.   Funktioner som kännetecknar en 4000-Vagn är t.ex: Högbyggd för bästa möjliga flakyta utan att totalbredden ökar. Alla sidor är fällbara. Bindkrokar på sido..
  Ring för pris!
 • Fogelsta 4310-serien
  Fogelsta 4310-serien är en högbyggd släpvagn med boggie. Hjulen är 155x13. Modeller som ingår i serien: 4310 STB 2000 4310 STB 1600 4310 STB 1400 ..
  Ring för pris!
 • Fogelsta 5325 & 5375
  Höglastad vagn med robust konstruktion för proffsanvändare och tyngre transporter. Samtliga sidor är av aluminium och är fällbara för smidig lastning, t.ex. med gaffeltruck. De nedfällda bindöglorna (400 kg) på lastplattformen gör det extra smidigt att säkra lasten. Den V-formade dragstången ger optimala köregenskaper och högre säkerhet. Vagnen på bilden kan vara extrautrustad.   Den nya högbyggda 5000-serien ger dig utökad säkerhet och flexibilitet.   Riktigt hög lastkapacitet , rejäl konstruktion för de tuffaste j..
  Ring för pris!
 • Fogelsta 5420 ATB & 5520 WATB
  Höglastad vagn med robust konstruktion för proffsanvändare och tyngre transporter. Samtliga sidor är av aluminium och är fällbara för smidig lastning, t.ex. med gaffeltruck. De nedfällda bindöglorna på lastplattformen gör det extra smidigt att säkra lasten. Den V-formade dragstången ger optimala köregenskaper och högre säkerhet. Vagnen på bilden kan vara extrautrustad.   ..
  Ring för pris!
 • Fogelsta LV-serien
  Fogelsta LV 1000B är en svensk släpvagnsklassiker. Vem har inte sett eller kanske till och med hyrt den på några av Sveriges hundratals bensinmackar som har denna extraförstärkta modell som uthyrningsvagn. Välkonstruerad och slitstark vagn med låsförberedd glasfiberhuv och mycket bra lastningskapacitet. Mycket goda köregenskaper tack vare den behändiga storleken. Utrustade med 80 cm höga lämmar, stödhjul och sidohängd bakdörr. Den 65 cm höga glasfiberhuven går att få profilerad mot en extra kostnad. Vagnen på bilden kan vara extrautrusta..
  46 450kr