Micore

Micore

Micore Plast AB är ett svenskt familjeföretag som har fabrik med egen tillverkning i Lidköpings västra hamnområde. 1979 startade Göte Gustavsson företaget med att tillverka glasfiberarmerade plastdetaljer till industrin.1986 startade Göte båttilverkning. Den första modellen som såg dagens ljus var 490 GT , den såldes oftast i halvfabrikat och blev omedelbart en storsäljare.

Vid övergången till 2000-talet hade denna modell tillverkats i fler än 1200 exemplar. Det var dags för modellbyte och 500 GT lanserades. Modellen var lite längre, lite bredare och lite stabilare i sjön än föregångaren och utvecklingen gick framåt.

Efter några år kom efterföljaren Micore 550 som är båt som bygger på samma designspråk och linjer som Micore 500.

2006 kom den stora revolutionerande nyheten Micore 630 Offshore. Rolf Eliasson designade modellen med den typiska framåtlutande Micorerutan, påkostade instrumentpanelen, snygga stilrena linjer som har har blivit själva signumet för Micore. Några år senare kom 570 Offshore som har blivit en storsäljare i den storleksklassen. Med alla lyckade båttester där Micore varit med i , oftast som favorit och segrare hos båtrecensenterna, var det ingen överraskning att nyheten Micore 480 SC Offshore som släpptes 2014 blev en succé direkt.

Det finns ingen anledning att tro att denna svenska framgångssaga skall stoppa, välkommen att upptäcka Micores prestigefyllda styrpulpetbåtar ! 

 

Sortera efter:
Visa:
Visa: Lista Sida vid sida
 • Micore 460 Fishing
  NYHET 2018 ! Med introduktionen av Micore 460 Fishing breddar Micore sin kundgrupp till att även omfatta sportfiskare. Med ett lättdrivet och oerhört stabilt skrov hoppas vi att denna modell kommer att tilltala många inom just sportfisket. Skrovet har en lättplanad 16 graders v-botten och är tänkt till motorer upp till 50 hk. Båten är en säker plattform att fiska från och har rejäla utrymmen för förvaring. Hela fören är ett kastdäck med gott om stuvutrymme under. Båten är försedd med fördragna kabelkanaler för all elektronisk utrustn..
  47 900kr
 • Micore 480 SC Offshore
  Micore 480 SC Offshore Honda Edition är inte bara snygg att titta på den är smart också. En rejäl skyddande styrpulpet med en vindruta med framåtböjd design i Micores populära stil. På instrumentpanelen finns I Honda Edition versionen förutom Hondas snygga motorinstrument också Garmins nya gps-plotter med inbyggt ekolod. Detta instrument är standard, det finns många sjumetersbåtar som inte har ett sådant här fint instrument som standard. Båten har höga fribord och sittbrunnen är givetvis självlänsande. Tack vare sin låga vikt kan man tra..
  95 900kr
 • Micore 480 BR Offshore
  480 BR Offshore är vår senaste modell och den är en vidareutveckling av Micore 480 SC som har gått och blivit vår mest sålda båt på bara några få säsonger. Skrovet på 480 BR är samma sjövänliga skrov som på 480 SC och det som skiljer båtarna är innerlinen. Den här modellen är försedd med en ruta som sträcker sig från reling till reling med en lättöppnad dörr i mitten för smidig passage. Den vida rutan gör att hela familjen sitter skyddad vid färd, givetvis har vi behållt den stöddiga framåtlutningen av rutan på även den här “Offshore”-medlem..
  116 900kr
 • Micore 550 Classic
  Micore 550cc Classic är den modell som sålt i störst antal. Inte undra på, den har både utseende, suveräna sjöegenskaper och kvalitén. En praktisk, prisvärd och pålitlig farkost som är enkel att underhålla. I aktern finns en väl placerad ankarbox en stor badplattform och en rejäl badstege. Rymlig sittbrunn även för den stora familjen. Innerlinen är regndränerad, stuvutrymmena väl tilltagna och båten är konstruerad för en besättning upp till 6 personer. Båtens stabilitet och riktigt goda sjöegenskaper gör den till ett nöje att framför..
  109 900kr
 • Micore 570 CC Offshore
  Micore 570 CC Offshore är en svenskbyggd styrpulpetbåt av yppersta klass. Den är fr.o.m. 2019 utrustad med Garmin echoMAP 72cv som standard i Honda Edition,  vidare har den hydraulisk styrning , fast bränsletank , Honda motorinstrument , lanternor , brandsläckare , komfortstolar , pulpetöverdrag , självläns , Securmark stöldskyddsmärkning , badstege , syrafasta räcken och pollare som standardutrustning. Micore har blivit svenska båtpressens favoritmärke, det är inte bara de underbara sjöegenskaperna som tilltalar båtjournalisterna u..
  148 900kr
 • Micore 628 CC Offshore
  Micore 628cc Offshore bygger på samma testvinnande skrov som Micore 630cc medan pulpetens snitt är tagna från 570'an. Det bästa av två modeller har komponerats till en prispressad funktionell skönhet! Pulpetens sidor är kortare än på storasystern 630cc och gör utrymmet och svängrummet i båten stort. I standardutrustningen på Honda Edition märks Garmin 721xs en kombinerad gps-plotter och ekolod av senaste snittet. Mycket snabb processor som undviker hack och hopp i bildskärmen vid transporter i höga hastigheter. Den är också std utrustad ..
  188 900kr