Linder

Linder

En sannsaga, den om en liten småländsk kille vid namn Lars-Göran som från pappas roddbåt drog abborre i sjön de bodde vid. Saltstänkt var väl inte uppväxten precis, men den väckte lusten för sjöliv. Varpå far och son snickrade ihop en kajak i hönshuset.

Så föddes varje vinter en eller två nya båtar bland övergivna värpbalar och 1966 startade Lars-Göran firma. Den producerade i första hand glasfiberkanoter. Några år senare var de två i firman, 1974 så många att de inte fick plats. Med sju anställda i nya lokaler hakade de på den kanotboom som exploderade i slutet av 70-talet.

Snart sålde de 2.000 kanadensare och lite andra "ströbåtar" om året. Det var då familjenamnet blev varumärke på riktigt - Linder. Det var också i den vevan man började snegla på aluminium. Lars-Göran gjorde två resor till USA för att hitta något riktigt bra att importera. Men inget var så bra att han ville kalla det Linder. Alltså, man körde sitt eget race och tog fram egna aluminiumkanoter som sålde som smör.

Första året, 1981, hamnade man nästan 100% över budget vilket gjorde Linder till ett ännu starkare varumärke. 1983 lanserade Linder sin första roddbåt i aluminium. Det var Fishing 410, den lilla klassiker som följdes av Fishing 440 - numera Europas mest köpta. Eftersom framgång föder framgång gick Linder efter drygt 40 år till havs. 2004 lanserades Arkip 460 från familjen som blivit ett varumärke. 2008 sjösatte vi Sportsman 445.

Sortera efter:
Visa:
Visa: Lista Sida vid sida
 • Linder 530 Arkip
  Linder 530 Arkip är precis som den mindre 460 Arkip, en fröjd att köra. Tyst, säker och med enastående köregenskaper som gör båten riktigt rolig att ge sig ut på sjön eller havet med. Motorn gör cirka 38 knop med en Mercury F100. Arkip 530 BR är rikligt standardutrustad. Förutom att båten är utrustad med stöldskyddsmärkningen Securmark så är dubbelpulpet med dörr, gasdämpande komfortstolar med flip up (ställbara i höjd och sidled), kapellgarage med kapell, akterdynor med ryggstöd, ratt med hydraulstyrning, 9 tums GPS/ekolod (Garmin ..
  253 900kr
 • Linder 460 Arkip
  Arkip 460 med Garmin GPS MAP 722XS - Arkip 460 har fått en uppdaterad pulpet, den är djupare, har infällda aluminiumpaneler, plats för infälld 7 tums skärm. Dessutom har den infällda reglage och mugghållare. - Garmin GPS MAP 722 xs (fr.o.m. 2018) - Nytt stävdäck med förvaring - Ny lanterna (rostfri och med led belysning) - Nya dekaler - Även ny vänsterpulpet som tillbehör Gedigen trygg planande båtmodell med överraskande trygg gång i sjö. Lämpar sig bra till en mängd fritidsaktiviteter samt fiske i hav och insjö. Ark..
  127 500kr
 • Linder 445 Catch
  Fr.o.m. 2019 års modell levereras 445 Catch med Garmin 62cv i priset 103900:-. Instrumentet är då infällt i instrumentpanelen. Vi kommer också att tillhandahålla möjligheten att få bl.a. Garmin 722xs, Lowrance Elite 9TI, Lowrance HDS7, Humminbird Helix 7 MEGA DI monterade.   Sportsman 445 Catch är en renodlad sportfiskebåt som passar utmärkt till det så populära fisket efter gös, gädda och abborre. Båten är utrustad med en väl tilltagen fiskeplattform i fören samt bra ytor i aktern. 445 Catch ä..
  103 900kr
 • Linder 445 Max
  En lättplanande styrpulpet för familjen eller sportfiskaren. Den är lämplig för fiske i såväl hav som insjö men som utflyktsbåt och vattenskidbåt. Linder 445 Max är mycket lätt att traila och tack vare sitt oömma skrov kan man spara många arbetstimmar på att åka båt istället för att reparera och slipa båt. Modellen är godkänd för upp till 30hk och han når cirka 26 knop som topphastighet , lite beroende på vilken 30hk man väljer och vatten- och väderförhållanden. Det finns fr.o.m. 2015 ett nytt fördäck med stuvmöjligheter samt ny desi..
  83 700kr
 • Linder 445 Basic
  Linder 445 Basic är byggd på samma skrov som syskonbåtarna 445 Max och 445 Basic. Båten är mycket lätt att traila om man vill pröva på olika vatten. Med en 20hk motor uppnår den en maxhastighet på cirka 23 knop med 1 persons belstning. Den är mycket sidostabil och klarar stor belastning på kanterna. Som standardutrustning finns bl.a. Automatisk länspump Securmark stöldskyddsmärkning Durk i aluminium Låsögla kl.3 Aluminiumåror Badstege Som valbara extra tillbehör finns bl.a. Hamnkape..
  58 300kr
 • Linder 400 Sportsman
  Linder 400 Sportsman är en planande familjebåt för insjö, skärgård och kustnära vatten. Den är lämplig för såväl fiske som vattenskidåkning och härliga familjeutflykter med kaffekorgen. Den går i lite högre farter än kollegor i andra material med motsvarande motorstorlek. Den är mycket lätt att traila tack vare sin låga vikt och sitt smidiga aluminiumskrov. Den finns i olika versioner dels som helt öppen båt och dels med styrpulpet med två olika versioner av pulpet. Du kan få den sidomonterad med smart plats för batteri i pulpeten el..
  38 400kr
 • Linder 355 Sportsman
  Linder 355 Sportsman är en planande aluminiumbåt för insjö, älvar och åar. Den är mycket lätt att traila tack vare sin låga vikt och smarta skrovkonstruktion. Många transporterar sin Linder 355 Sportsman på biltaket mellan olika fiskevatten eller på en vanlig släpvagn. Båtägandet är enkelt med en Linder 355 Sportsman, en liten modern aluminiumbåt lämplig för olika typer av insjöfiske som vertikalfiske , spinnfiske etc. Båten är tillverkad i korrosionsbeständigt aluminium av hög kvalité motsvarande flygplansaluminium. Båten är godkänd av ..
  31 200kr
 • Linder 440 Fishing
  En extremt lättrodd båt som ändå är förhållandevis stabil. Den kombinationen är nästan helt unik i denna storlek. Linder 440 Fishing har marknadens minsta bränsleförbrukning i denna båtstorlek då den är så lättdriven. Båten är verkligen ett bra miljöval på flera sätt, lång livslängd, återvinningsbar, låg bränsleförbrukning är några av anledningarna. Båten är försedd med två låsbara stuvfack , aluminiumåror och låsögla kl.3 för att nämna några saker som är lite unika för en roddbåt i denna storleken. 440 Fishing är i stort sett underh..
  32 800kr
 • Linder 410 Fishing
  Linder 410 Fishing har ett klinkbyggt skrov med en liten köl för att göra den både lättrodd och kursstabil, det är helt enkelt en marknadens absolut mest lättrodda båtar. Dessutom är den tillverkad i korrosionsbeständigt aluminium av hög kvalité typ flygplansaluminium. Till båten levereras 8,5´ fots aluminiumåror för bästa livslängd och prestanda. Båten flyter fylld med vatten och tre vuxna ombord och max godkänd motor monterad dvs 3,5 hk, det är några av de hårda krav som Det Norske Veritas sätter upp för att godkänna båten. Skrovtj..
  27 900kr
 • Inkas 525
  Inkas 525 är godkänd för tre personer.  Den passar bra som stabil familjekanot , äventyrskanot och uthyrningskanot. Robust och stabil men ändå mycket lättpaddlad. Det är den mest lämpliga Inkasmodellen om man har mycket packning eller oftast paddlar tre eller fler. ..
  18 800kr
 • Inkas 495
  Inkas 495 är mellanstorleken i Linders kanotprogram. Inkas 495 är tillverkad för två vuxna personer med plats för ordentligt med packning. Lagom för paret som skall paddla på kanotasemester med t.ex. tält. Vi har ett stort utbud av tillbehör såsom packtunnor, paddlar, kanotvästar m.m. ..
  18 200kr
 • Inkas 465
  En lätt och smidig kanot för insjöar och åar. Lätt att lasta på biltak. Osänkbar. 3 års garanti. Godkänd av Det Norske Veritas. Lättmanövrerad. Perfekt för privat bruk, ungdomar och dagsuthyrning. Perfekt för två personer som paddlar i å och fors. ..
  17 300kr