Mercury F15 Pro Kicker EFI NYHET !

Pris: 36 860kr

NYHET 2018 !

Elektronisk bränsleinsprutning.

Mercury F15 Pro Kicker är en unik motor på utombordsmarknaden. Den är utrustad med Sportfiskarnas favorit !

Motorn laddar hela 12A vilket gör att du inte behöver vara orolig för ekolod och kylbox så länge motorn är i gång. Mercurys autochokesystem fungerar snabbt och enkelt varje gång, ett system som man är själva om i denna storleksklass. Mercury Pro Kicker finns endast med lång rigg.

Välj mellan Pro Kickers fyrbladiga 7´ propeller för stora båtar, t.ex. husbåtar och stora sportfiskebåtar och de trebladiga 8´och 9´ propellrarna som fungerar på mer vanliga planande båtar avsedda för 10-30hk.

Den mest spännande nya funktion som Mercury utvecklat för nya 15/20 hk EFI FourStroke-plattformen är det multifunktionella rorkultshandtaget. ”Den användarfokuserade rorkulten levererar finesser, funktioner, yrkesskicklighet, stil och kontroll för utombordare på en helt ny nivå”, sade John Lasschuit, Mercurys produktchef i EMEA.  

Traditionellt monteras rorkultshandtag på utombordsmotorernas babordssida, avsett för användning med vänster hand. Mercury Marines användarundersökning visade dock att en stor andel båtägare föredrar att hantera rorkulten med sin högerhand. För båtar med fasta säten och som styrs med rorkult kan rorkultshandtaget nu placeras på det mest lämpliga sättet för hantering av utombordaren. Med hjälp av handverktyg kan båtägarna justera rorkultens vågräta vinkel med 18° från centrum åt babord eller styrbord, i steg om 6°.  Vridgasreglagets rotation kan också vändas för att komplettera rorkultvinkelns position och ge en mer intuitiv och bekväm båtupplevelse, oavsett med vilken hand du föredrar att styra.

Idag saknar båtägarna möjligheten att justera rorkultens lodräta vinkel. Mercurys användarundersökning visade att de flesta båtägare skulle vilja ha denna möjlighet, eftersom båtarnas utformning varierar och rorkulten ibland blir svår att komma åt.  Därför konstruerade Mercury ett justerbart nedåtstopp som gör att båtägarna snabbt och enkelt kan ändra sin rorkults lodräta vinkel mellan -5° och +10°, för att den ska kunna nås enkelt och körningen ska bli bekväm.  Mercury konstruerade också en tiltlåsfunktion som låser rorkultsvinkeln vid 73°. En funktion som får rorkulten ur vägen.

Intuitiva tryckpunkter på det multifunktionella rorkultshandtaget inkluderar den framåtmonterade växelspaken samt stoppknappen integrerad i vridgasreglaget för enkel åtkomst. Gasreglaget med sitt stora, mjuka gummiöverdrag är enkelt att greppa. Det skapar friktion i gasreglagets rotation, så att båtägarna enkelt kan ställa in sin önskade hastighet/gasrespons. Power Tilt ger på utvalda modeller en motortilt utan ansträngning vid körning i grunda vatten eller på trailer.

Specifikationer - Motorer
Effekt (hk) 15
Vikt
Varvtalsområde 5400-5600 v/min
Cylindervolym 333 cc
Antal cylindrar 2
Bränslesystem Separat bränsletank
Övrigt: Elektronisk bränsleinsprutning. Multifunktionsreglage. Power Tilt och elstart. Möjlighet till 5 års motorgaranti.