Mercury F15 EFI NYHET !

Pris: 31 700kr

NYHET !

Mercury F15 är från och med 2018 en helt ny motorkonstruktion med elektronisk bränsleinsprutning.

Även de elstartade modellerna har möjlighet till manuell start med rycksnöre som extra säkerhet. 

Det nyskapande rorkultshandtaget på nya 20 hk och 15 hk utombordare sätter en ny standard för portabel rorkultskontroll, med finesser, funktioner och yrkesskicklighet som aldrig tidigare skådats. Den nya ergonomiska och effektiva rorkultsutformningen förbättrar din upplevelse i båten med revolutionerande komfort och funktion, exempelvis;

 • Justering av rorkultshandtagets vågräta vinkel som ökar komforten och gör det enkelt att köra oavsett om du är vänster- eller högerhänt. Rorkultshandtaget kan justeras för höger- eller vänsterhänt styrning. Styr enkelt oavsett var du sitter.
 • På liknande sätt kan det vändbara vridgasreglaget ändra riktning för optimal komfort; du kan välja vridgasreglagets riktning oavsett med vilken arm du styr.
 • Körningen förenklas med en stoppad justering av vinkeln i lodrät riktning, så att du snabbt och lätt kan ställa in en körningsvinkel i lodrät riktning utan verktyg.
 • Rorkultshandtagets automatiska gasretur fjädrar automatiskt tillbaka gasreglaget till tomgångsläge när du släpper vridgasreglaget. Stoppknappen sitter i handtagets ände för snabb och enkel åtkomst.
 • Det finns också möjlighet att låsa rorkultshandtaget i 73° vinkel uppåt – perfekt vid fiske och trailerkörning.
 • Du kan justera gasresponsen under körning för att anpassa den önskade körningen. Åtdragning av gasresponsen medför att du kan hålla önskad hastighet.

Den mest spännande nya funktion som Mercury utvecklat för nya 15/20 hk EFI FourStroke-plattformen är det multifunktionella rorkultshandtaget. ”Den användarfokuserade rorkulten levererar finesser, funktioner, yrkesskicklighet, stil och kontroll för utombordare på en helt ny nivå”, sade John Lasschuit, Mercurys produktchef i EMEA.  

Traditionellt monteras rorkultshandtag på utombordsmotorernas babordssida, avsett för användning med vänster hand. Mercury Marines användarundersökning visade dock att en stor andel båtägare föredrar att hantera rorkulten med sin högerhand. För båtar med fasta säten och som styrs med rorkult kan rorkultshandtaget nu placeras på det mest lämpliga sättet för hantering av utombordaren. Med hjälp av handverktyg kan båtägarna justera rorkultens vågräta vinkel med 18° från centrum åt babord eller styrbord, i steg om 6°.  Vridgasreglagets rotation kan också vändas för att komplettera rorkultvinkelns position och ge en mer intuitiv och bekväm båtupplevelse, oavsett med vilken hand du föredrar att styra.

Idag saknar båtägarna möjligheten att justera rorkultens lodräta vinkel. Mercurys användarundersökning visade att de flesta båtägare skulle vilja ha denna möjlighet, eftersom båtarnas utformning varierar och rorkulten ibland blir svår att komma åt.  Därför konstruerade Mercury ett justerbart nedåtstopp som gör att båtägarna snabbt och enkelt kan ändra sin rorkults lodräta vinkel mellan -5° och +10°, för att den ska kunna nås enkelt och körningen ska bli bekväm.  Mercury konstruerade också en tiltlåsfunktion som låser rorkultsvinkeln vid 73°. En funktion som får rorkulten ur vägen.

Intuitiva tryckpunkter på det multifunktionella rorkultshandtaget inkluderar den framåtmonterade växelspaken samt stoppknappen integrerad i vridgasreglaget för enkel åtkomst. Gasreglaget med sitt stora, mjuka gummiöverdrag är enkelt att greppa. Det skapar friktion i gasreglagets rotation, så att båtägarna enkelt kan ställa in sin önskade hastighet/gasrespons. Power Tilt ger på utvalda modeller en motortilt utan ansträngning vid körning i grunda vatten eller på trailer.

Mercury F15 säljs som åtta olika modeller;

 • M=Kort rigg, rorkultstyrning.
 • ML=Lång rigg, rorkultstyrning
 • EH=Kort rigg, elstart och rorkultstyrning,
 • ELH=Lång rigg, elstart och rorkultstyrning,
 • ELHPT Pro Kicker (se också separat)=Lång rigg, elstart, power tilt och rorkultstyrning
 • E=Kort rigg, Fjärreglage för rattstyrning, elstart.
 • EL= Lång rigg, Fjärreglage för rattstyrning, elstart.
 • ELPT=Lång rigg, elstart, fjärreglage för rattstyrning och power tilt.
Specifikationer - Motorer
Effekt (hk) 15
Vikt 45
Varvtalsområde
Cylindervolym 333 cc
Antal cylindrar 2
Bränslesystem Separat bränsletank
Övrigt: Elektronisk bränsleinsprutning. Multifunktionsreglage.