Mercury

Mercury

Sedan starten har varje Mercury utombordare överträffat både branschstandarder och konsumenternas förväntningar i fråga om prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet. Det är en tradition som fortsätter än i dag. 

Ta nya 2,1L 4-taktsmotorn som finns i 80hk, 100hk och 115hk versioner. Den har revolutionerat hela marinmotorbranschen med sin nya konstruktion och tagit 4-takts motorerna till en ny nivå. Motorerna har större cylindervolym än föregångarna men har ändå en klart lägre vikt, det har ingen utombordstillverkare lyckats med tidigare.

Ta även Verado som exempel. Mercury var först med att erbjuda ett exklusivt motorkoncept som levererar den bästa tvåtaktsprestandan i ett fyrtaktspaket, med komforthöjande funktioner som elektroniska reglage och kompressorladad motor som gör varje båttur till en unik upplevelse.

Mercury är också ledande inom fyrtaktsteknologi med de mest moderna och det bredaste utbudet av fyrtaktsutombordare i branschen. Man har också det största utbudet av propellrar i världen, dessutom så bra att många andra motorfabrikat går bättre med Mercurys propellrar än sina egna.

Med drygt 75 års engagemang, passion och innovativ teknik investerade i utvecklingen av båtmotorer, har Mercury åtagit sig att förbättra båtlivet för alla.

Mercury Marine är världens största marinmotortillverkare och fortsätter att leda den teknologiska utvecklingen.
 

Sortera efter:
Visa:
Visa: Lista Sida vid sida
 • Mercury F2,5 M
  Mercury F2,5 är en modern liten 4-takts motor med flera finesser. Några av dessa är att den är utrustad med automatisk dekompression vilket gör den extra enkel att rycka i gång. Den låga vikten bidrar tillsammans med Mercurys femårsgaranti till att detta är en storsäljare. Motorn har neutral läge och framåtväxling, den är också 360 grader omsvängbar. Den inbyggda bränsletanken är på 1 liter och räcker längre än vad du någonsin kan tänka dig. ..
  7 530kr 7 910kr
 • Mercury F3,5 M/ML
  Att starta Mercury F3,5 är enkelt tack vare den unika automatiska dekompressionssystemet som gör att det läcker ut cylindertryck och motorn startar snabbare. Motorn är utrustad med inbyggd bränsletank på 1 liter och den räcker definitivt längre än vad man kan tro. Med sin låga vikt och smidiga form är det en perfekt motor att ta med sig i bilen. Mercury F3,5 finns i både kort och lång rigg och har neutral och framåtväxling. Den är totalt omsvängbar. ..
  8 980kr
 • Mercury F4 M/ML
  Mercury F4 är förpackad med flera finesser, multitrim med grundvattenläge och automatisk dekompression som underlättar starter i svåra väderförhållanden är några exempel.  Avgasutsläppet är i propellercentrum är en annan unik fördel vilket ger dig bättre prestanda och tystare motor. Mercury F4 är en riktig miljömotor med låg bränsleförbrukning. Den är vidare utrustad med backväxel , backspärr , inbyggd bränsletank på 1,1 liter men är samtidigt färdig för att ansluta med separat bränsletank.  ..
  9 620kr 10 100kr
 • Mercury F5 M/ML
  Mercury F5 är förpackad med flera finesser, multitrim med grundvattenläge och automatisk dekompression som underlättar starter i svåra väderförhållanden är några exempel.  Avgasutsläppet är i propellercentrum är en annan unik fördel vilket ger dig bättre prestanda och tystare motor. Mercury F5 är en riktig miljömotor med låg bränsleförbrukning. Den är vidare utrustad med backväxel , backspärr , inbyggd bränsletank på 1,1 liter men är samtidigt färdig för ansluta till separat bränsletank. Motorn finns i två olika versioner , M=Ko..
  12 900kr
 • Mercury F5 Sailpower
  Denna specialmodell avsedd för främst segelbåtar eller som extramotor till motorbåtar är förutom alla fördelar hos Mercury F4-F6 också utrustad med likriktarsystem. ..
  14 510kr
 • Mercury F6 M/ML
  Mercury F6 är lättare än 2-takts motorerna i samma storlek. Bärbar förträfflighet helt enkelt. Att ta det roliga med sig är en stor fördel med uppblåsbara båtar och små fiskebåtar. Mercury erbjuder ett komplett sortiment av bärbara fyrtaktsutombordare som är väldigt lätta, med det bredaste sortimentet av modeller att välja mellan. Hela sortimentet ger en drift och bärbarhet med enkla och smarta funktioner. Dessutom gör de ren, tyst och bränslesnål fyrtaktsprestanda till det naturliga valet. Standardautomatiskt dekompressionssystem, fulls..
  14 200kr
 • Mercury F8
  Mercury F8 är en unik motorkonstruktion som är marknadsledande på flera sätt. T.ex. är den utrustad med multifunktionsreglage för bättre prestanda och enkel manövrering vid t.ex. sportfiske, precisionskörning i hamnen osv. Mercury F8 är också en lätt motorkonstruktion som med sina 37kg är lättast på marknaden. Mercurys utombordsmotorer är konstruerade med tanke på både pålitlighet och bekvämlighet. Mercury F8-F9,9 har en genial design som tillåter båtägaren att använda en längre och mer robust rorkult som hävstång till motorn och att..
  23 870kr
 • Mercury F9,9
  Lättviktare med tunga finesser ! Mercury F9,9 är marknadens lättaste och mest sofistikerade 4-taktsmotor i denna storleksklassen. Den är utrustad med multifunktionsreglage där du har både styrning och gas/växel i rorkulten.  Möjlighet till fem års nymotorgaranti om service utförs enligt Mercurys rekommendationer varje år. Mercury F8 och F9,9 har en genial design som tillåter båtägaren att använda en längre och mer robust rorkultsom hävstång till motorn och att använda vårt trepunkttrimsystem med spärrhakar. F9,9 finns i fler..
  26 320kr
 • Mercury F9,9 PRO KICKER CT
  Command Thrust -modeller genererar mer dragkraft, bättre prestanda för större och tyngre båtar och är utrustade med större drev och axlar för användning i tuffare förhållanden. Vår 2.42:1 utväxling och fyra-bladiga propeller ger maximal dragkraft och långsamma trollinghastigheter. Sinnesfrid tillhandahålls genom tålig utformning av växelhuset och dubbla vatteninlopp. Finns i två axellängder, 20 och 25 tum, för flera applikationer. Den vattenkylda standardbränslepumpen ger konsekvent bränsletillförsel även under varm..
  34 720kr
 • Mercury F15 EFI NYHET !
  NYHET ! Mercury F15 är från och med 2018 en helt ny motorkonstruktion med elektronisk bränsleinsprutning. Även de elstartade modellerna har möjlighet till manuell start med rycksnöre som extra säkerhet.  Det nyskapande rorkultshandtaget på nya 20 hk och 15 hk utombordare sätter en ny standard för portabel rorkultskontroll, med finesser, funktioner och yrkesskicklighet som aldrig tidigare skådats. Den nya ergonomiska och effektiva rorkultsutformningen förbättrar din upplevelse i båten med revolutionerande komfort och funktion..
  31 390kr
 • Mercury F15 Pro Kicker EFI NYHET !
  NYHET 2018 ! Elektronisk bränsleinsprutning. Mercury F15 Pro Kicker är en unik motor på utombordsmarknaden. Den är utrustad med Sportfiskarnas favorit ! Motorn laddar hela 12A vilket gör att du inte behöver vara orolig för ekolod och kylbox så länge motorn är i gång. Mercurys autochokesystem fungerar snabbt och enkelt varje gång, ett system som man är själva om i denna storleksklass. Mercury Pro Kicker finns endast med lång rigg. Välj mellan Pro Kickers fyrbladiga 7´ propeller för stora båtar, t.ex. husbåtar och stora sportfi..
  36 860kr
 • Mercury F20 EFI NYHET !
  NYHET 2018 ! Elektronisk bränsleinsprutning. Mercury F20 har ett unikt motorfäste precis som F15 som reducerar vibrationer. Motorn uppfyller alla världsomspännande miljökrav för utombordsmotorer. Det nyskapande rorkultshandtaget på nya 20 hk och 15 hk utombordare sätter en ny standard för portabel rorkultskontroll, med finesser, funktioner och yrkesskicklighet som aldrig tidigare skådats. Den nya ergonomiska och effektiva rorkultsutformningen förbättrar din upplevelse i båten med revolutionerande komfort och funktion, exempe..
  34 360kr