Testkörning nya Micore 460 Fishing

Testkörning nya Micore 460 Fishing
 Oct 31, 2017

KLICKA FÖR FLER BILDER !!

Vi hade förmånen att få testköra nya Micore 460 Fishing i Spikens fiskeläge i Vänern en dag i oktober.

Micores nya modell som kommer att lanseras på Båtmässan 2018 i Göteborg kommer med all säkerhet bli en mycket populär modell bland sportfiskare.

Vi kunde konstatera efter testkörningar med diverse motorstorlekar och en mängd olika belastningsalternativ konstatera att 460 Fishing är en planande båt med 15hk och två personer ombord, vi kunde vidare konstatera att det stora fiskedäcket i fören är en perfekt plattform att spinnkasta och vertikalfiska i från. Det finns även ett par smarta stuvfack i båten. Modellen kommer ändå att vara godkänd upp till 50hk.

Det som också gör 460 Fishing speciell är att den är en båt med v-skrov vilket därmed gör att den blir kursstabil även i grov sjö , vilket vi kunde konstatera vid våra testkörningar i Vänern, och dessutom mjukgående tack vare det moderna v-skrovet.

Sportfiskebåtar i denna storlek brukar vara ganska platta och stötiga i grov sjö utan att nämna namnet på någon av de importer som kommit in i Sverige.

Vi fick också reda på att det nya 460-skrovet också kommer att lanseras som 460 Flexible, en modell som kommer att ha ett mindre fiskedäck och mer rikta sig mot vanligt Svensson nyttjande. Båda modellerna , 460 Fishing och 460 Flexible, kommer att kunna köpas som styrpulpetbåt. Se bilder nedan på hur det kommer att se ut.

Dagen efter fick vi även en guidad tur i den nya fabriken , vackert belägen vid Vänerns strand, av Malin och Peter Tholérus. En imponerande ljus, ren och fräsch plastbåtstillverkning kunde man snabbt konstatera.